Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Woningzoekende met indicatie krijgt voorrang op toegankelijke woning

24 juli 2017


Vanaf 1 juli 2017 reageren woningzoekenden met een fysieke beperking en indicatie met voorrang op toegankelijke woningen in Utrecht. Dit zijn gelijkvloerse-, rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen.
 
Indicatie voor toegankelijke woning
Bent u een woningzoekende met een fysieke beperking uit de gemeente Utrecht? Vraag dan eerst een indicatie aan via Het vierde huis. Na verwerking van de indicatie in uw inschrijving reageert u met voorrang op toegankelijke woningen. 

De toegankelijke woningen op de website
De toegankelijkheid van woningen staat in de woningadvertenties. Afhankelijk van uw type indicatie krijgt u voorrang op een toegankelijke woning. Er zijn drie verschillende typen: 
gelijkvloerse woningen 
rollatorwoningen 
rolstoeltoegankelijke woningen. 

Aanpassing lokale beleid
Door een aanpassing van de regionale huisvestingsverordening staat al sinds vorig jaar de toegankelijkheid van de woning in de woningadvertenties. 

Door de nieuwe wijziging komen de toegankelijke woningen terecht bij de juiste doelgroep. Utrecht is de eerste gemeente in de regio die dit heeft opgenomen in haar lokale beleid.

 

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.
 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.