Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Goedkope huurwoningen met voorrang naar lagere inkomens


Vanaf 1 januari 2015 krijgen huishoudens met lagere inkomens in een groot deel van de regio Utrecht voorrang voor goedkope huurwoningen. Deze maatregel moet er voor zorgen dat mensen met een lager inkomen meer kans krijgen op een betaalbare huurwoning.

Voor wie geldt de voorrang?
Huishoudens die recht hebben op huurtoeslag krijgen voorrang. Bij woningen met een rekenhuur tot en met
€ 592,55 zijn dit:

  • Alleenstaanden met een inkomen tot en met € 22.200
  • Overige huishoudens met een inkomen tot en met € 30.150

Bij woningen met een rekenhuur tussen € 592,55 en € 635,05:

  • Huishoudens vanaf 3 personen, met een inkomen tot en met € 30.150

Iedereen met een inkomen tot € 36.165 maakt evenveel kans op de duurdere sociale huurwoningen (rekenhuur tussen de € 635,05 en € 710,68).

Urgentie
Heeft u een urgentie? Dan verandert er voor u niets. U heeft nog steeds recht op voorrang, ongeacht uw inkomen.

Niet in de hele regio
De voorrang geldt voor sociale huurwoningen in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist.

Juiste inkomensgegevens
Valt u in de voorrangsgroep en reageert u op een goedkopere woning? Dan wordt uw voorrang automatisch toegepast bij de selectie. U hoeft dus niets te doen.
Het is wel belangrijk dat het verzamelinkomen van u en eventuele meeverhuizende personen (kinderen niet meegerekend) goed staat geregistreerd in uw profielgegevens. Als bij de controle blijkt dat uw inkomen niet klopt, dan kan de voorrang vervallen en maakt u geen kans meer op de woning.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.