Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Verbeteringen aan de website

04 juli 2016


Vandaag zijn er enkele verbeteringen aan de website doorgevoerd. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving. Hieronder leest u wat er is veranderd.

Inkomensgegevens actueel? Voorkom teleurstelling

Het is belangrijk dat uw inkomensgegevens kloppen. Is dit niet het geval, dan loopt u het risico dat u een woning waarop u heeft gereageerd niet mag huren. Daarom helpt de website u vanaf nu met het actueel houden van uw gegevens.

Heeft u uw inkomensgegevens al een tijd niet bijgewerkt? Dan ziet u op de website een melding dat uw inkomensgegevens mogelijk verouderd zijn. Controleer uw gegevens en pas ze aan, indien nodig. Hierna kunt u weer reageren op woningen en zult deze melding voorlopig niet meer ontvangen. 

Automatische indexering
Om de hoogte van uw inkomen te bepalen gebruikt u uw aanslag inkomstenbelasting of inkomensverklaring over 2014 of 2015. Wanneer u een woning accepteert, berekent de corporatie hoe hoog dit bedrag zal zijn in 2016. De website voert deze berekening nu automatisch voor u uit, zodat de kans op teleurstellingen kleiner is.

Meer informatie over het bepalen van de hoogte van uw inkomen vindt u hier.

Netto huur in plaats van bruto huur
In uw zoekresultaten wordt voortaan de netto huur (de bruto huur minus de servicekosten) getoond in plaats van de bruto huur. Hierdoor sluiten we beter aan bij de huidige regelgeving rond inkomensgrenzen en maximale huren. Ook zijn de huurprijzen van woningen beter met elkaar te vergelijken. Klikt u een woning aan, dan ziet u naast de netto huur ook de bruto huur. 

Let op dat ook in uw woonwensen voortaan de netto huur wordt gebruikt. Log in en ga naar Mijn gegevens om uw woonwensen aan te passen.

Flexibele huur
Sommige woningen worden aangeboden met een flexibele huur. Dit betekent dat de huur wordt aangepast aan uw inkomen. U kunt dus altijd reageren op deze woningen, ook al lijkt uw inkomen niet passend. U herkent woningen met een flexibele huur aan het volgende icoon:

Flexibele huur 

Vragen
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Klantcontactcentrum.

 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.