Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Makkelijker zoeken naar een goed toegankelijke huurwoning


Bent u slecht ter been? Of wilt u graag verhuizen naar een woning die beter past bij uw mogelijkheden? Dan wordt voor u het zoeken op de website vanaf 5 november een stuk makkelijker. Vanaf dat moment informeren de corporaties u over de toegankelijkheid van de woningen in het woningaanbod.

Hoe werkt het?
Bij elke woning geeft de corporatie aan of de woning geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn, een rollator of een rolstoel gebruiken. Door het gebruik van herkenbare icoontjes ziet u in één oogopslag of de woning voor u geschikt is. Er zijn vier categorieën:

Geen icoon  De woning is niet geschikt voor woningzoekenden met een fysieke beperking. Dit geldt bijvoorbeeld voor eengezinswoningen, appartementen vanaf de eerste verdieping zonder lift en appartementen met hoge drempels. 
  Gelijkvloerse woning: appartement op de begane grond of bereikbaar per lift. Geen hoge drempels of treden die de toegang belemmeren. Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar geen hulpmiddelen nodig hebben.
  Rollatorwoning: geschikt voor mensen met een rollator. Er is een brede toegang tot de woning en/of het gebouw, ook de deuropeningen in de woning zijn breed, een eventuele helling is niet steil, de toegangsdeuren gaan automatisch open en er is een ruime lift aanwezig.
  Rolstoelwoning: geschikt voor mensen met een rolstoel: deuren, gangen en liften zijn zo groot en breed dat u gemakkelijk kan bewegen met een rolstoel. Ook de keuken en badkamer zijn groot genoeg om in te draaien en de douche heeft geen verhoogde instap.

Woningadvertentie
Hier ziet u waar het icoontje in de woningadvertentie staat:

Woonwensen
Vanaf 5 november kunt u bij uw woonwensen kiezen voor een gelijkvloerse woning, rollatorwoning of rolstoelwoning. Hierdoor kunt u gerichter zoeken naar een woning die voor u geschikt is.

Zo past u uw woonwensen aan:

  • Log in en klik bij Mijn gegevens op Profiel;
  • Bij Woonwensen kunt u bij Toegankelijkheid kiezen voor een gelijkvloerse woning, rollatorwoning of rolstoelwoning.
  • Klik op Opslaan.

Als u daarna op Woningaanbod klikt, krijgt u automatisch alle woningen te zien die aan uw woonwensen voldoen en passen bij uw inschrijfgegevens.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.