Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Nieuwegein

09 oktober 2019


Gemengd wonen in Meanderpark 
In Meanderpark, vlakbij het centrum van Nieuwegein, vind je een ruime keus aan energiezuinige twee- en driekamerwoningen voor singles en stellen (evt. met kind). In Meanderpark ken je je buren. Iedereen maakt hier een (nieuwe) start en wil graag actief bijdragen aan een levendige community. Het merendeel van de bewoners is net klaar met de opleiding of al even bezig met hun eerste baan. Een deel van de bewoners is afkomstig uit de maatschappelijke opvang, statushouder of is psychisch kwetsbaar. In Meanderpark kijk je naar elkaar om. Gewoon, omdat dat fijner is dan anoniem wonen. Een kruising tussen dorp en stad.

De woningen zijn ideaal voor starters op de woningmarkt. Uitgangspunt is dat iedereen hier een (nieuwe) start maakt, maatschappelijk betrokken is en graag actief wil bijdragen aan een levendige community. De statushouders worden begeleid bij hun integratie in de Nieuwegeinse samenleving. De mensen met een psychische kwetsbaarheid worden begeleid naar zelfstandig wonen. Hiervoor werkt Portaal samen met Lister, de Tussenvoorziening en Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein. 

Wonen op jezelf met aandacht voor elkaar
Erik Patist, sociaal beheerder bij Portaal: “Bij Portaal geloven we dat we een thuis moeten kunnen bieden aan iedereen die zelfstandig kan wonen. Daarom zetten we ons in voor gemengde woonvormen. In Meanderpark woon je op jezelf, maar kijk je wel naar elkaar om. Bewoners zetten zich in voor het beheer van het gebouw, de woonomgeving en voor elkaar. Hiervoor zetten we een woonvereniging op. Naast een gemeenschappelijke binnenruimte zijn er tussen de bouwdelen groene ontmoetingsplekken die het community-gevoel versterken.” 

Aanmelden 
Via de website www.MeanderparkNieuwegein.nl  kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Ids Breeuwsma, procesleider bij Portaal: “Daarbij vragen we de kandidaten een motivatie in te sturen, waarin ze ook aangeven wat zij kunnen bijdragen aan de community. Op korte termijn zijn we op zoek naar mensen die in het bestuur van de woonvereniging willen komen. Daarnaast nodigen we natuurlijk ook andere woningzoekenden uit om zich aan te melden.” Via de website kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst op 29 oktober. De woningen worden in 2020 in fasen opgeleverd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.