Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Signaleringslijst: geen sociale huurwoningen beschikbaar bij ontruiming

14 juni 2018


Woningcorporaties verhuren en onderhouden niet alleen woningen, zij spannen zich ook in om hun huurders zo fijn mogelijk te laten wonen, ook in de wijk. Soms komen ze huurders tegen die problemen veroorzaken. Dat is vaak vervelend voor de buren, maar vaak ook voor de persoon zelf. De corporaties doen altijd hun best om huurders in zo’n situatie te helpen, om een oplossing te vinden voor huurder en voor buren. Zo worden jaarlijks vele huisuitzettingen voorkomen.

Signalering
Helaas is uitzetting niet altijd te voorkomen. Soms zijn de problemen te groot of is de overtreding te ernstig, bijvoorbeeld bij hennepteelt in de woning, bij illegale onderverhuur of bij ernstige overlast voor omwonenden. In zo’n geval start de corporatie een ontruimingsprocedure: ze moeten de huurder het huis uitzetten.

Om te voorkomen dat deze huurder opnieuw problemen veroorzaakt, wordt de huurder op een signaleringslijst geplaatst. Dit betekent dat hij of zij voor een bepaalde periode (één tot vijf jaar) niet kan reageren op de sociale huurwoningen die worden aangeboden via deze website. De huurder ontvangt altijd een bevestiging wanneer hij of zij op de signaleringslijst komt te staan.

Heldere afspraken
De corporaties in de regio Utrecht hebben afspraken over de signaleringslijst vastgelegd in een protocol. Dit is een document met afspraken over hoe de signaleringslijst wordt gebruikt. Dit protocol is goedgekeurd door de Autoriteit persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid. WoningNet heeft, als uitvoerende partij, het protocol ook ondertekend. Dit betekent dat we zorgvuldig omgaan met uw gegevens en deze gegevens goed beveiligen. In het protocol staat ook beschreven in welke gevallen de corporaties een huurder op de signaleringslijst plaatsen.

Meer weten?
Op deze pagina leest u meer over signaleringen. Ook is het volledige protocol na te lezen op de website van de Autoriteit persoonsgegevens.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.