Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Ruimere opzegtermijn bij opzeggen huurcontract

14 december 2017


U bent aan het zoeken naar een nieuwe woning. Het kan zijn dat u uw nieuwe droomhuis gevonden heeft of nog aan het oriënteren bent. Feit is dat bij het aangaan van een nieuw contract u de huidige woning moet opzeggen.

Bij uw huidige corporatie kunt u op elk gewenst moment de huur opzeggen. Meestal is dit een maand van te voren. Voor de huidige en de nieuwe bewoner kan het voordelig zijn om juist een ruimere opzegtermijn te gebruiken van bijvoorbeeld 6 tot 8 weken of langer. De corporatie kan op deze manier sneller een geschikte kandidaat voor uw woning vinden. Verder heeft u dan als vertrekkende huurder meer tijd om de woning goed op te leveren. Ook kunt u goederen die in een goede staat verkeren ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De nieuwe bewoner heeft zo meer ruimte om de woning op te zeggen en daardoor minder dubbele lasten.

U, de nieuwe huurder en de corporatie tevreden. Kortom, als u zo ver bent om de huur op te zeggen, een ruimere (6-8 weken) opzegtermijn mag!
 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.