Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Resultaten enquête over een landelijk systeem voor sociale huurwoningen

20 september 2019


Resultaten enquête over een landelijk systeem voor sociale huurwoningen

Onlangs legden we ons klantpanel vragen voor over een eventueel landelijk systeem voor sociale huurwoningen. De respons was hoog. Maar liefst 761 panelleden (40%) vulden de enquête in. Hieronder vindt u de opvallendste resultaten. Lees ook de volledige resultaten .

Voorstanders
Maar liefst 75% van de respondenten vindt een landelijk systeem voor sociale huurwoningen een goed idee. Ook vindt 76% het een goed idee als inschrijfduur landelijk gaat gelden. Verder staat 27% van de respondenten al in meerdere regio’s ingeschreven, meestal om de kans op een woning te vergroten.

Tegenstanders
Van de mensen die tegen zijn, is 79% bang dat het in de regio Utrecht nog moeilijker wordt om een woning te vinden. Ook zijn er veel panelleden die alleen in de regio Utrecht willen wonen en daarom geen interesse hebben in een landelijk systeem.

Verwachting
Mocht er een landelijk systeem komen, dan zegt 29% van de respondenten dat de kans groot tot zeer groot is dat men ook buiten de regio Utrecht op zoek gaat naar een woning. In de meeste gevallen gaat het dan om regio’s dichtbij Utrecht.

Vervolg
Aedes , de brancheorganisatie van woningcorporaties, onderzoekt of een landelijk systeem wenselijk en mogelijk is. Later dit jaar spreken zij met de corporaties in de regio Utrecht over dit onderwerp. De resultaten van deze enquête bieden waardevolle informatie over de wenselijkheid. De corporaties nemen dit mee in de gesprekken. Let wel, het gaat om een verkenning. Of en zo ja, wanneer er een landelijk systeem komt, is dus onduidelijk.

Doe mee
Bent u nog geen lid van ons panel en wilt u meedoen? Meldt  u dan nu aan! 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.