Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws uit de regio Utrecht ?

Woningzoekende met indicatie krijgt voorrang op toegankelijke woning

24 juli 2017
Vanaf 1 juli 2017 reageren woningzoekenden met een fysieke beperking en indicatie met voorrang op toegankelijke woningen in Utrecht. Dit zijn gelijkvloerse-, rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen.

Inschrijfkosten verlaagd

26 juni 2017
Schrijft u zich in als woningzoekende? Dan betaalt u vanaf 1 juli 2017 €25 inschrijfgeld (in plaats van €30).

Resultaten tweede enquete klantpanel

05 april 2017
Enige tijd geleden vroegen we ons klantpanel om vragen te beantwoorden over het opgeven van het inkomen. We merkten namelijk dat veel woningzoekenden een verkeerd inkomen opgeven en daardoor een woning mislopen. Dat willen we graag voorkomen.

28 Nieuwbouw appartementen in Fruitbuurt in de wijk Ondiep

26 januari 2017
Mitros is gestart met de bouw van 28 appartementen in Fruitbuurt in de wijk Ondiep.

Nieuwe enquête klantpanel nu online

08 december 2016
Voor het huren van een sociale huurwoning gelden inkomensvoorwaarden. Voldoet u niet aan die voorwaarden, dan komt u niet in aanmerking voor de woning die u wenst. Daarom is het belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft.

Uw registratienummer vergeten?

01 december 2016
Wilt u inloggen, maar bent u uw registratienummer kwijt? Vanaf nu kunt u uw registratienummer via de website opvragen. Het is wel noodzakelijk dat uw e-mailadres bij ons bekend is. Zo krijgt u 24 uur per dag ondersteuning bij het inloggen. Bellen met het klantcontactcentrum hoeft niet meer.

Resultaten onderzoek website

27 oktober 2016
Eerder dit jaar vroegen wij u om een enquête over onze website in te vullen. Dit deed u massaal en daarmee biedt u ons de kans om de website gericht verder te verbeteren. Uit de antwoorden bleek dat u de website een ruime voldoende geeft, maar dat er zeker nog ruimte voor verbetering is. Daar gaan wij mee aan de slag.

Veel reacties op onderzoek website

29 augustus 2016
Een aantal weken geleden vroegen we u om een vragenlijst in te vullen over de kwaliteit van onze website. Velen van u hebben dit gedaan. De enquête werd maar liefst 2.667 keer ingevuld! Wij stellen het erg op prijs dat zoveel woningzoekenden hun mening hebben gegeven. Lees hier meer.

Verbeteringen aan de website

04 juli 2016
Vandaag zijn er enkele verbeteringen aan de website doorgevoerd. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving. Hieronder leest u wat er is veranderd.

Nieuw in Nieuwegein: de Verhuisadviseur Senioren

Bent u 55 jaar of ouder, woonachtig in Nieuwegein in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? Voldoet uw woning niet meer aan uw wensen en behoeften en overweegt u te verhuizen? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht of weet u niet goed hoe u moet beginnen? De Verhuisadviseur Senioren kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend.

Regels over het inkomen veranderen

Per 1 januari 2016 verandert de wet. Heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u vanaf 1 januari alleen in aanmerking voor woningen met een huur tot € 586,68 (als u met één of twee personen bent) of € 628,76 (als u met drie of meer personen bent). Lees hier meer.

Makkelijker zoeken naar een goed toegankelijke huurwoning

Bent u slecht ter been? Of wilt u graag verhuizen naar een woning die beter past bij uw mogelijkheden? Dan wordt voor u het zoeken op de website vanaf 5 november een stuk makkelijker. Vanaf dat moment informeren de corporaties u over de toegankelijkheid van de woningen in het woningaanbod.

Nieuwegein Merwedehof

In voormalige kantoorvilla’s worden 46 koop- en 41 huurwoningen gerealiseerd. De huurappartementen hebben 2 en 3 kamers en een eigen buitenruimte en eigen parkeerplaats in een ondergrondse parkeergaragehuur. De huur ligt tussen € 465 en € 680, exclusief service- en energiekosten. Oplevering 2e helft 2016.

Ontdek woontoren De Verkenner

Een 50 meter hoge woontoren op een toplocatie in Utrecht. Nieuwbouw met diverse soorten woningen.

Informatie alleen per e-mail

Sinds woensdag 2 september 2015 verloopt alle correspondentie vanuit WoningNet alleen nog per e-mail. Er wordt geen informatie meer per post verstuurd over inschrijvingen, verlengingen en betalingen. U ontvangt deze informatie nu per e-mail.

Voorrangsregeling voor huurders van 55 jaar en ouder (incl. video's)

De gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties vinden het belangrijk dat 55+ers prettig kunnen wonen in een huis dat past bij hun wensen en behoeften. Deze kunnen veranderen als de kinderen uit huis zijn, of als er een fysieke beperking optreedt. Daarom ondersteunen wij 55+ers die willen verhuizen naar een andere woning.

Aanpassing regels door nieuwe Huisvestingswet

Vanaf 1 juli geldt een nieuwe Huisvestingswet in Nederland. De regels om te kunnen reageren op een sociale huurwoning veranderen hierdoor. In dit nieuwsbericht leest u wat er verandert en wat dit voor u betekent.

Nieuwe vormgeving website

De website is vernieuwd en verbeterd. Wat is er veranderd?

Goedkope huurwoningen met voorrang naar lagere inkomens

Vanaf 1 januari 2015 krijgen huishoudens met lagere inkomens in een groot deel van de regio Utrecht voorrang voor goedkope huurwoningen. Deze maatregel moet er voor zorgen dat mensen met een lager inkomen meer kans krijgen op een betaalbare huurwoning.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.