Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Inschrijven bij WoningNet

U gaat zich inschrijven bij WoningNet Utrecht als woningzoekende in de regio Utrecht. 
De regio Utrecht bestaat uit de gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Maximale inkomensgrens
Per 1 januari 2019 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 720,42. Het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op de meeste sociale huurwoningen kunt reageren, is vastgesteld op € 38.035.

Middeninkomen
Verdient u tussen de € 38.035 en € 48.655 (het zogeheten middeninkomen), dan kunt u in aanmerking komen voor een klein deel van de sociale huurwoningen. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.

Wel of niet inschrijven voor een sociale huurwoning?

Uw inkomen kan altijd veranderen en daarom is het  belangrijk dat u zelf de afweging maakt of inschrijven bij WoningNet voor u zinvol is. Lees voor meer informatie ook het algemene artikel over het onderwerp inkomen.

Privacy
Als u zich inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In ons privacy statement beschrijven we hoe we dat doen.

 

Inschrijven bij WoningNet kost €25. U kunt betalen met een doorlopende machtiging.
Daarnaast worden er jaarlijks kosten berekend voor het verlengen van uw inschrijving. Deze kosten bedragen € 8,- per jaar en worden na het eerste jaar voor het eerst in rekening gebracht.

Controleer e-mailadres
Volgende naar Controle ? Vorige naar Voorwaarden ?

Velden met een * zijn verplicht

Mijn gegevens

Zijn onderstaande gegevens niet juist, ga dan terug naar Stap 2: Persoonsgegevens om ze aan te passen.

Bevestig uw inschrijving

Wij hebben een e-mail verzonden met een overzicht van uw gegevens. Volg de link in de e-mail om de inschrijfkosten te betalen en de inschrijving definitief te maken.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.