Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Urgenties en indicaties


Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is dat u op zeer korte termijn verhuist. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning. Als u bijvoorbeeld ernstig ziek bent geworden en daardoor niet meer in uw huidige woning kunt wonen, uw woning wordt gesloopt of als u mantelzorg moet ontvangen of verlenen.

Verschil urgentie en indicatie
Een indicatie geeft voorrang bij het reageren op toegankelijke woningen (gelijkvloerse-, rollator-, en rolstoelwoningen), en op woningen die als ‘Verzorgd wonen’ geadverteerd worden. Woningzoekenden met een indicatie voor een Servicewoning, Beschutte woning of Verzorgd Wonen krijgen voorrang.

Aanvragen urgentie of indicatie
Inwoners van de gemeenten Utrecht, Bunnik, Wijk bij Duurstede en de West-Utrechtse gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, IJsselstein, Stichtse Vecht en Woerden kunnen voor meer informatie over het aanvragen van urgentie en indicaties contact opnemen met het Klantcontactcentrum van WoningNet. Stichting Het Vierde Huis onderzoekt de urgentie- en/of indicatieaanvragen voor deze gemeenten.

Bent u inwoner van een van de genoemde gemeenten? Dan kunt u de digitale urgentiewijzer van Het Vierde Huis invullen om te zien of u een kans maakt op een urgentie. 

Overige gemeenten
In de overige gemeenten kunt u voor meer informatie terecht bij de woningcorporatie in uw gemeente.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.