Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Loting


Sommige woningen worden niet op inschrijfduur toegewezen, maar verloot. Het computersysteem bepaalt wie de woning krijgt aangeboden. Wel kijkt het systeem naar uw inkomen, huishoudengrootte en, bij jongerenwoningen, naar leeftijd. Door woningen te verloten hebben ook woningzoekenden met een korte inschrijfduur kans op een woning.

Aanbod
U vindt deze woningen onder het kopje Loting. Iedereen mag reageren. Wel kunnen er voorwaarden gelden. Die worden vermeld in de advertentie. Wanneer u inlogt, ziet u alleen woningen die passen bij uw inkomen en uw woonwensen. Er worden vooral appartementen verloot. De meeste gemeenten staan het verloten van eengezinswoningen niet toe.

Urgentie
Met urgentie kunt u ook reageren op woningen die worden verloot. U krijgt alleen geen voorrang, zoals bij normale woningen. De kans dat u met uw urgentie een woning krijgt toegewezen via loting is dus een stuk kleiner dan wanneer u op een normale woning reageert.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.