Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Reageren middenhuur


Om je in te schrijven voor een middenhuurwoning moet je de volgende acties doorlopen.

1. Schrijf je in via de website en geef je woningvoorkeuren op. Als je een sociale huurwoning achterlaat, vink dan bij het inschrijfformulier bij 'huidige woonsituatie' sociale huurwoning aan. 
2. Je ontvangt dan een e-mail om een wachtwoord aan te vragen voor jouw persoonlijke woondossier (het iDD). Goed om te weten: je gebruikersnaam is je e-mailadres. Het wachtwoord kies je zelf. 
3. Vul jouw persoonlijke en financiële gegevens aan in jouw persoonlijke iDD onder het kopje 'Mijn gegevens'. Heb je aangegeven om samen met jouw partner te huren, vul dan ook de gegevens onder het kopje 'Gegevens partner' in. 
4. Voeg de gevraagde financiële en persoonlijke documenten toe in het iDD onder het kopje  'Mijn documenten'. Als je alle documenten hebt geüpload kan je klikken op 'documenten compleet'. Heb je aangegeven om samen met jouw partner te huren, upload dan ook de verplichte documenten onder het kopje 'Documenten partner'. 
5. Je hebt op het inschrijfformulier jouw woningvoorkeuren opgegeven. Deze staan automatisch in jouw persoonlijke woondossier (iDD) onder 'Woning interesse'. Wil je jouw woningvoorkeur wijzigen en nog meer woningen toevoegen? Dit kan ook via 'woning interesse'.
6. Zodra je dossier compleet is zal het verhuurteam deze beoordelen. Als je voldoet aan de gestelde inkomenseisen voor de middenhuurwoningen zal het verhuurteam, afhankelijk van de beschikbaarheid, je een voorlopige woning toewijzen.
7. Je ontvangt een email met daarin de voorlopig toegewezen woning, die je kan accepteren of afwijzen. Als je de woning accepteert zullen we jouw dossier verder toetsen op o.a. kredietwaardigheid, compleetheid dossier en voldoen aan de inkomensnorm. 
8. Als je de toegewezen woning hebt geaccepteerd sturen wij je een aanvraagformulier voor de huisvestingsvergunning. Deze is verplicht om het appartement te kunnen huren. Een huurovereenkomst kan pas getekend worden zodra alle partijen de huisvestingsvergunning hebben ontvangen.

Nu is het wachten tot de woning gereed is en je de sleutel in ontvangst kunt nemen. Je ontvangt 6 weken van te voren de definitieve datum van oplevering van ons.

Voor meer informatie, kijk op: www.hureninrachmaninoff.nl/middenhuur en www.hureninrachmaninoff.nl/faq

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.