Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Inkomensvoorwaarden


Bij de toewijzing van sociale huurwoningen gelden allerlei inkomensvoorwaarden. Eerlijk is eerlijk, die zijn behoorlijk ingewikkeld. Het belangrijkste is dat u uw inkomen goed invult in uw registratie. 

De website toont u dan automatisch de woningen die bij uw inkomen passen en u ziet of u in aanmerking komt voor voorrang. Met de juiste gegevens wordt het zoeken een stuk makkelijker, u voorkomt ook dat u reageert op een woning die u niet mag huren. Uw inkomen wordt gecontroleerd als u een woning krijgt aangeboden. Wijkt dit teveel af, dan kunt u mogelijk de woning niet huren. Voorkom dus teleurstellingen en vul het juiste inkomen in.

Log in om uw inkomensgegevens te controleren en aan te passen. Klik vervolgens bij Mijn gegevens op Profiel en dan op Huishoudsamenstelling en inkomen.

Uw inkomen is bepalend voor  welke woningen u in aanmerking komt en of u eventueel voorrang krijgt bij de toewijzing. Hieronder leest u wat dit voor betekent.

Uw inkomen ligt onder de huurtoeslaggrens
Staat u met één of twee personen ingeschreven, dan mag de kale huur van de nieuwe woning niet hoger zijn dan € 597,30. Voor huishoudens van drie en meer personen mag de kale huur niet hoger zijn dan € 640,14. Dit noemen we passend toewijzen. Als in de advertentie onder het kopje VoorrangskenmerkenVoorrang bij passend inkomen’ staat, dan krijgt u voorrang bij de toewijzing.

Heeft u een urgentie? Dan geldt passend toewijzen ook voor u. Als u een urgentie hebt vanwege sloop of renovatie, dan gelden de afspraken uit het sociaal plan.

Uw inkomen ligt boven de huurtoeslaggrens, maar onder de € 36.798
U kunt op alle woningen reageren, maar mensen met een inkomen onder de huurtoeslaggrens krijgen voorrang bij de toewijzing van de goedkopere woningen.

Uw inkomen ligt tussen de € 36.798 en € 47.073
U kunt alleen reageren op een deel van het aanbod met een kale huur vanaf € 640,14. De website toont u automatisch welke woningen dit zijn wanneer u uw inkomen goed hebt geregistreerd. Ook worden de inkomensgrenzen specifiek vermeld in de advertentie. 

Uw inkomen is hoger dan € 47.073
U kunt alleen reageren op vrijesectorhuurwoningen, tenzij u een stadsvernieuwingsurgentie heeft. Met een een inkomen hoger dan € 47.073 en een stadsvernieuwingsurgentie kunt u reageren op woningen vanaf € 640.14 binnen uw zoekprofiel.
Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.