Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximum inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning.

Gebruikersnaam
Als u zich inschrijft vragen wij om uw e-mailadres. Uw e-mailadres wordt uw gebruikersnaam. De gebruikersnaam heeft u nodig voor het inloggen op de website en het reageren op het woningaanbod. Tijdens het inschrijven kunt u zelf een wachtwoord bedenken. U ontvangt na de inschrijving een bericht per e-mail met daarin een activeringslink. Na het activeren van uw inschrijving kunt u de inschrijfkosten van 25 euro betalen via iDEAL of een doorlopende incassomachtiging.

De kosten 
Een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht kost € 25. Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks € 8 verlengingskosten. Onze betaaldienst Buckaroo incasseert namens WoningNet regio Utrecht de inschrijfkosten binnen vijf werkdagen na de inschrijving.

Uitschrijving
Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet regio Utrecht. Uw inschrijving vervalt ook als u niet op tijd betaalt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om me in te schrijven?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort.
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus. 
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager of mede-aanvrager bij WoningNet regio Utrecht.
  • Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. 
  • Om in aanmerking te komen voor de meeste een sociale huurwoning moeten u of uw medeaanvrager voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving kost € 25. De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 8.

U kunt de inschrijving betalen via iDEAL of via een digitale incassomachtiging. 

Als het WoningNet niet lukt om via de incassomachtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u automatisch via onze betaaldienst Buckaroo een betaalverzoek om op een andere manier te betalen. Op uw rekeningafschrift ziet u de omschrijving ‘Buckaroo Stichting Derdengelden inzake WoningNet regio Utrecht’ staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het betaalverzoek niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via internet.

Als een inschrijving via internet niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben: 

U staat al ingeschreven bij WoningNet regio Utrecht of uw e-mailadres is al bekend. Neem contact op met het Klantcontactcentrum. 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.