Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximum inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning.

Als u zich inschrijft krijgt u direct een registratienummer waarmee u kunt reageren op een woning. Het registratienummer maakt WoningNet voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met uw registratienummer.

Een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht kost vanaf 1 juli 2017 € 25. Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks € 8 verlengingskosten (prijspijl 1 januari 2019). U kunt uw inschrijfkosten betalen door bij uw inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. WoningNet incasseert de inschrijfkosten ongeveer vijf werkdagen na de inschrijving.

Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet regio Utrecht. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om me in te schrijven?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort.
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus. 
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager of mede-aanvrager bij WoningNet regio Utrecht.
  • Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. 
  • Om in aanmerking te komen voor de meeste een sociale huurwoning moeten u of uw medeaanvrager voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving kost vanaf 1 juli 2017 eenmalig € 25,- administratiekosten en vervolgens jaarlijks € 8,- verlengingskosten. (prijspijl 1 januari 2019)

U kunt de inschrijving betalen door een machtiging af te geven. Dit is een doorlopende machtiging voor zowel de eenmalige € 25,- administratiekosten als de jaarlijkse € 8,- verlengingskosten.

Als het WoningNet niet lukt om via de machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u een verzoek om op een andere manier te betalen. U kunt dan het bedrag van € 25,- zelf overmaken. Het jaar daarop kunt u voor de betaling van de verlengingskosten alsnog een machtiging afgeven. U krijgt daarover automatisch bericht in de maand voor de vervaldatum.

U bent er zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het automatische bericht niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via internet.

Als een inschrijving via internet niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben: 

  • u heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier. Stuur een kopie mee van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus;   
  • Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier.
    Stuur een kopie mee van een geldig legitimatiebewijs. 
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet, regio Utrecht. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 23 mei tot 4 juni 2019 niet bereikbaar. 
Lees er meer over in dit nieuwsbericht

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.