Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
Appartement/Flat

Een appartement is een gelijkvloerse woning in een groter gebouw, zoals een flat.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Beschut Wonen
Beschut wonen betekent wonen in een complex met meerdere seniorenwoningen en de aanwezigheid van een huismeester en een slaapwacht. Deze woningen worden op onze website geadverteerd als ‘Verzorgd wonen’.
Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning gelegen is.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin maximaal 9 passende sociale huurwoningen uit uw persoonlijk woningaanbod. 

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

I
Indicatie
Een indicatie geeft voorrang bij het reageren op toegankelijke-, beschutte- en servicewoningen. U vindt deze woningen op onze website onder ‘verzorgd wonen’.
J
Jongerenwoning

Een jongerenwoning is een zelfstandige of onzelfstandige woning bedoeld voor de woningzoekenden in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een ongelijkvloerse woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

N
Normale woning

Een normale woning heeft geen speciale voorzieningen of aanpassingen.

P
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

R
Rolstoelwoning

 
Rolstoelwoningen met aangepaste voorzieningen worden verdeeld via een bemiddelingslijst voor woningzoekenden met een indicatie. Woningen die rolstoelgeschikt zijn maar zonder deze aangepaste voorzieningen, vindt u op onze website. Woningzoekenden met een indicatie krijgen voorrang op rolstoelgeschikte woningen.

 

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is een woning voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift.

Servicewoning

Een servicewoningen is een woning waarbij de bewoners extra service kunnen krijgen in de vorm van zorg en ondersteuning. Deze woningen worden op onze website geadverteerd als ‘Verzorgd wonen’. Voor deze woningen is bijna altijd een indicatie nodig. Servicewoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw wachttijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts indicatief.

Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42.

Studio

Een zelfstandige woning die uit één kamer bestaat.

T
Tussenwoning

Een woning tussen twee andere woningen.

Twee onder een kap

Een woningtype waarbij twee woningen een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur hebben.

V
Vrijesectorhuurwoningen

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 23 mei tot 4 juni 2019 niet bereikbaar. 
Lees er meer over in dit nieuwsbericht

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.