Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Veelgestelde vragen


Hoe word ik uitgenodigd voor een bezichtiging?

U kunt op verschillende manieren worden uitgenodigd om een woning te bezichtigen. Dit verschilt per woningcorporatie.

  • U krijgt een aanbieding voor een woning per e-mail of telefoon. U moet zelf kiezen of u per telefoon of per e-mail wilt worden benaderd. Dit geeft u aan bij Mijn WoningNet. Wilt u telefonisch worden benaderd, dan adviseren wij u om gebruik te maken van voicemail of een antwoordapparaat.
  • Bij sommige woningen krijgt u een eventuele aanbieding per post. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een nieuwbouwproject.

Voor een woningbezichtiging krijgt u de contactgegevens van de huidige bewoner of de bezichtigingdatum en -tijd door. Verder wordt u geïnformeerd wanneer u uiterlijk moet doorgeven of u de woning wel of niet accepteert.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Hoe worden middenhuurwoningen toegewezen?

Middenhuurwoningen worden passend toegewezen op volgorde aan de volgende groepen:

1. Personen die aan de middenhuur inkomensnorm voldoen en een sociale huurwoning achterlaten; hiervoor is een inschrijfperiode van 2 maanden bepaald vanaf start verhuur.

2. Personen die aan de middenhuur inkomensnorm voldoen. Vanaf januari worden deze kandidaten ook toegewezen.

De woningen worden na passende toewijzing toegewezen op basis van de volgende criteria: Gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier en finale creditcheck.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wanneer mag ik een woning bezichtigen?

Na de selectie van de kandidaten bepaalt de corporatie een bezichtigingsdatum. Vervolgens worden er kandidaten uitgenodigd. Per woning kunnen dit meerdere kandidaten tegelijk zijn. Als de woning nog bewoond is krijgt u de contactgegevens van de huidige bewoner.

Het is niet mogelijk om een woningbezichtiging te verplaatsen. Als u zelf niet op het tijdstip kunt komen, mag u wel iemand namens u sturen. Let op: het is dan niet mogelijk om de woning later alsnog zelf te bezichtigen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wanneer zeg ik de huur van mijn huidige woning op?

U bent aan het zoeken naar een nieuwe woning. Het kan zijn dat u uw nieuwe droomhuis gevonden heeft of nog aan het oriënteren bent. Feit is dat bij het aangaan van een nieuw contract u de huidige woning moet opzeggen.

Bij uw huidige corporatie kunt u op elk gewenst moment de huur opzeggen. Meestal is dit een maand van te voren. Voor de huidige en de nieuwe bewoner kan het voordelig zijn om juist een ruimere opzegtermijn te gebruiken van bijvoorbeeld 6 tot 8 weken of langer. 
De corporatie kan op deze manier sneller een geschikte kandidaat voor uw woning vinden. Verder heeft u dan als vetrekkende huurder meer tijd om de woning goed op te leveren. Ook kunt u goederen die in een goede staat verkeren ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De nieuwe bewoner heeft zo meer ruimte om de woning op te zeggen en daardoor minder dubbele lasten.

U, de nieuwe huurder en de corporatie tevreden. Kortom, als u zo ver bent om de huur op te zeggen, een ruimere (6-8 weken) opzegtermijn mag!

 
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb een woning geaccepteerd, wat nu?

Als u een woning heeft geaccepteerd en u als eerste voor de woning in aanmerking komt, nodigt de woningcorporatie u uit om uw gegevens te laten controleren.
Als u een woning heeft geaccepteerd en u komt (nog) niet als eerste voor de woning in aanmerking, dan moet u wachten. Eerst zullen de woningzoekenden met een betere positie worden uitgenodigd om gegevens te laten controleren en eventueel het huurcontract te tekenen. Alleen als deze woningzoekenden de woning niet gaan huren, komt u als eerste voor de woning in aanmerking.

Zijn uw gegevens na controle in orde, dan biedt de corporatie u een huurcontract aan. De woningcorporatie zal voor u een huisvestingsvergunning bij uw gemeente aanvragen, als dit van toepassing is. Als u verhuist moet u zich op uw nieuwe adres inschrijven bij de basisadministratie personen (BRP) van uw gemeente. 

Wanneer u een woning accepteert, wordt u uitgeschreven en vervalt uw inschrijftijd. U kunt zich opnieuw inschrijven. U betaalt dan opnieuw de inschrijfkosten van € 25. Er zijn drie uitzonderingen:

Tijdelijk huurcontract: u krijgt automatisch een nieuwe inschrijving met behoud van uw inschrijftijd;
U heeft een urgentie wegens sloop of renovatie: u krijgt een nieuwe inschrijving met behoud van uw inschrijftijd;
Woningruil: u behoudt uw huidige inschrijving en uw inschrijftijd.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is een melding verhuizing?

De melding verhuizing is een bericht van uw nieuwe verhuurder naar uw huidige verhuurder. Hierin staat dat u een andere woning heeft geaccepteerd en de huur binnenkort zal opzeggen.
De melding verhuizing wordt automatisch verstuurd naar uw huidige woningcorporatie, nadat u het huurcontract van uw nieuwe woning heeft getekend. Als u een medeaanvrager heeft die een eigen zelfstandige woning huurt, wordt er ook een melding verhuizing gestuurd naar de woningcorporatie van uw medeaanvrager.

Let op! U moet zelf uw huidige huurcontract opzeggen bij uw woningcorporatie. Een voorwaarde voor het huren van de aangeboden woning is dat u uw huidige woning leeg achterlaat. U bent dus verplicht om de huur op te zeggen. Een meeverhuizend persoon die een eigen zelfstandige woning huurt, moet ook de huur opzeggen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is een verhuurdersverklaring?

Een verhuurdersverklaring is een verklaring van uw huidige verhuurder en uzelf voor de nieuwe verhuurder.

In een verhuurdersverklaring schrijft uw huidige verhuurder onder meer of er een betalingsachterstand is en of er bijvoorbeeld sprake is geweest van overlast. Een meeverhuizend persoon die een eigen zelfstandige woning huurt, moet ook een verhuurdersverklaring invullen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb een klacht, waar kan ik de klacht indienen?

Er zijn verscheidene soorten klachten waarmee u bij verschillende partijen terecht kunt. U kunt uw klacht eerst voorleggen aan een medewerker van het Klantcontactcentrum. De medewerker kan u vertellen hoe en waar u uw klacht kunt indienen.

Voor klachten over het woningaanbodsysteem en de toewijzing kunt u terecht bij de regionaal werkende Klachtencommissie Woonruimteverdelingsysteem

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.