Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Voorrang senioren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Woerden bij achterlaten grote woning

Senioren in Utrecht en Nieuwegein die verhuizen, komen mogelijk in aanmerking voor voorrang op andere woningzoekenden. U moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden: 

Utrecht: U bent 55 jaar of ouder, u woont in een eengezinswoning of een appartement van vier kamers of meer) van een corporatie, en u verhuist naar een kleine gelijkvloerse woning (maximaal drie kamers). 
Nieuwegein: U bent 65 jaar of ouder, u woont in een eengezinswoning of in een appartement met vijf kamers of meer van een corporatie, en u verhuist naar een gelijkvloerse woning (maximaal 4 kamers).

 
Voorrang 65-plusser in Zeist bij achterlaten eengezinswoning
In de gemeente Zeist kunnen senioren van 65 jaar en ouder gebruik maken van de voorrangsregeling als zij een eengezinswoning achterlaten van een corporatie.

Belangrijk: lotingwoningen en nieuwbouwwoningen worden niet op basis van deze voorrangsregeling verdeeld.

Als u voldoet aan de voorwaarden van deze regeling, dan krijgt u bij het reageren op een geschikte woning automatisch een voorrangspositie. U hoeft dus niets aan te passen aan uw inschrijfgegevens.

Voorrang 65-plusser in Woerden bij achterlaten eengezinswoning
65-plussers die een eensgezinshuurwoning achterlaten met een huurprijs van maximaal €720,42 maken een grotere kans op toewijzing van een flat met lift, een benedenwoning of een 
seniorenwoning van GroenWest in de gemeente Woerden met een huurprijs van maximaal €720,42. Er gelden daarnaast ook andere eisen, zoals inkomenseisen. Meer informatie vindt u op de website van GroenWest.

Huurkorting voor senioren
Senioren in Utrecht en Nieuwegein die verhuizen, komen mogelijk in aanmerking voor huurkorting. U moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden: U bent 55 jaar of ouder, u woont in een eengezinswoning of een appartement van vier kamers of meer van een corporatie, en u verhuist naar een kleine gelijkvloerse woning (maximaal drie kamers) van een corporatie. Voor de nieuwe woning wordt maximaal €50 netto huur meer betaald dan voor de achter te laten woning.  

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.
 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.