De Artiest - Utrecht (Leidsche Rijn)

 
De Artiest

Mitros bouwt aan De Artiest. Dit bijzondere wooncomplex in de wijk Het Zand (Leidsche Rijn) bestaat uit 109 moderne, sociale huurwoningen. Alle woningen zijn ruimtelijk en comfortabel en hebben een buitenruimte. Voor 55 woningen is een eigen parkeerplek beschikbaar. De Artiest is verrassend veelzijdig, voor jong en oud in een dorpse omgeving met de voordelen van een stationsomgeving op loopafstand.

De woningen
In De Artiest heeft u een grote keuze aan woningtypen. De sociale huurwoningen zijn vrij ruim tot heel ruim: tussen 58 en 102 m2. Ze hebben een royale woonkamer met een open keuken, één of twee slaap/werkkamers, een badkamer,een apart toilet, zowel een interne als een externe berging en een ruim balkon. De woningen op de begane grond hebben een tuin als buitenruimte. Er is een afgesloten, niet overdekt parkeerterrein met 55 parkeerplaatsen. Alle woningen hebben een aansluiting voor een wasmachine en wasdroger. De appartementen zijn geschikt voor senioren, maar hebben geen 55+label.

Op de begane grond hebben de woningen hun voordeur aan de straatkant. De woningen op de verdiepingen zijn bereikbaar via één van de drie centrale ingangen met lift. Via galerijen aan de binnenzijde van het gebouw zijn deze woningen bereikbaar.
De woningen hebben moderne voorzieningen zoals isolerende beglazing, mechanische ventilatie, rookmelders en inbraakwerend hang- en sluitwerk. De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Hierdoor is er geen gasleiding aanwezig in de woning. U kunt dus alleen elektrisch koken.

De Artiest

Huurprijzen
De netto huurprijzen variëren van € 574 tot € 651 per maand (prijspeil januari 2013). Dit is inclusief de kosten voor de eventuele parkeerplaats en exclusief servicekosten. De servicekosten variëren van € 41 tot maximaal € 69. De rekenhuur varieert van € 589 tot € 681. De rekenhuur bedraagt de netto huur én een deel van de servicekosten, namelijk de subsidiabele. Over de rekenhuur kunt u gedeeltelijk huurtoeslag aanvragen, als u daar recht op heeft.

De omgeving
De buurt ligt in het hart van Leidsche Rijn tussen het Máximapark en de wijken Parkwijk en Terwijde en wordt doorkruist door de weg 't Zand. Dit is een oorspronkelijke verbindingsweg tussen De Meern en Utrecht die zijn landelijke karakter deels heeft behouden. Het Máximapark is het grootste en nieuwste stadspark van Utrecht ter grootte van de Utrechtse binnenstad. De Artiest ligt bij het NS station Utrecht Terwijde. Binnen 6 minuten staat u in hartje Utrecht. Vanaf station Terwijde kunt u ook de trein nemen richting Den Haag of Rotterdam. Het centrum en andere delen van Utrecht zijn bereikbaar met hoogwaardige fietsroutes. Met de auto bent u zo op de A2 en A12.

Alles op loopafstand
In de nabije omgeving liggen diverse scholen, zijn diverse mogelijkheden voor kinderopvang, een bibliotheek, een dependance van het Utrechts Centrum voor de Kunsten, diverse gezondheidscentra en sportvoorzieningen. Dagelijkse boodschappen zijn mogelijk bij een tijdelijke Albert Heijn-vestiging plus een aantal marktkramen. Daarnaast is er iedere vrijdag markt op het Muziekplein bij NS station Terwijde. Eind 2012 is vlakbij station Terwijde de bouw van Winkelcentrum Terwijde gestart.

Oplevering
Naar verwachting wordt De Artiest in het laatste kwartaal van 2013 opgeleverd. De woningen zijn waarschijnlijk gereed in december en worden ‘behangklaar’ opgeleverd.

Lees hier de brochure.

Interesse?
Heeft u interesse in een sociaal huurappartement in De Artiest? Wanneer u staat ingeschreven als woningzoekende in de regio Utrecht en een passend inkomen heeft, kunt u reageren op een woning. Dit kunt u doen via de advertenties op deze website of door te bellen naar de reactielijn (0900 - 112 23 69).

Advertentienummers
011300095 woningtypen A, B en D
011300100 woningypen C, E en J
011300096 woningtype F
011300097 woningtypen G, I, O, Q en R
011300094 woningtype H
011300099 woningtypen K, N en S
011300101 woningtype L
011300098 woningtypen P en M

U kunt reageren tot vrijdag 14 juni 08:00 uur.
Bent u een van de geselecteerde kandidaten, dan ontvangt u binnen twee weken schriftelijk bericht.