Contact
Inloggen Inschrijven
Wachtwoord vergeten?
Venster sluiten

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik bij het woningaanbod geen lotingwoningen?

Het tabblad met lotingwoningen wordt alleen getoond als er lotingwoningen worden aangeboden.

Als u bent ingelogd ziet u alleen lotingenwoningen als die er zijn en voldoen aan uw inschrijfgegevens en woonwensen.

Lotingwoningen

 
Loting

Lotingwoningen zijn woningen waarbij de volgorde tijdens de selectie willekeurig door het computersysteem wordt bepaald.

Om woningzoekenden met een korte wachttijd meer kans te geven op een woning wordt een deel van het woningaanbod in Utrecht, Nieuwegein en Zeist aangeboden via loting. Iedereen die op een lotingwoning reageert heeft evenveel kans op de woning.

Seniorenwoningen, jongerenwoningen en woningen voor gehandicapten, leefstijlwonigen en zeer gewilde woningen worden niet via loting aangeboden.

U vindt lotingwoningen bij het Woningaanbod onder het kopje Loting. Als u bent ingelogd ziet u alleen lotingenwoningen als die er zijn en voldoen aan uw inschrijfgegevens en woonwensen.

Iedere bij WoningNet regio Utrecht ingeschreven woningzoekende mag op lotingwoningen reageren. U moet wel voldoen aan de voorwaarden bij de woning. Uw inkomen en de grootte van uw huishouden moeten passend zijn. Zie hiervoor de huur-inkomentabel.

Het reageren op lotingenwoningen verloopt precies hetzelfde als het reageren op normale woningen. De volgorde wordt tijdens de selectie echter willekeurig door het computersysteem bepaald. Inschrijftijd, wachttijd en/of urgentie spelen geen rol bij lotingwoningen.
Met urgentie kunt u ook reageren op woningen die worden verloot. Maar u krijgt geen voorrang, zoals bij het gewone systeem. De kans dat u met uw urgentie een woning krijgt toegewezen via loting is kleiner dan via het gewone systeem.