Contact
Inloggen Inschrijven
Wachtwoord vergeten?
Venster sluiten

Veelgestelde vragen

Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via internet

Als een inschrijving via internet niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben: 

  • U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus.   
  • Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet, regio Utrecht. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.

Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 34.911, is inschrijving bij WoningNet zinvol?

U kunt in de regio Utrecht in aanmerking komen voor een sociale huurwoning als u een inkomen heeft tot € 46.735 (verzamelinkomen van het huishouden, kinderen niet meegerekend). Een klein deel van de sociale huurwoningen wordt verhuurd aan personen met een middeninkomen tussen € 34.911 en maximaal € 46.735. De overige sociale huurwoningen zijn bestemd voor personen met een inkomen tot € 34.911.

Overweegt u zich bij WoningNet in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet en dat uw inkomen hoger is dan € 46.735. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op. Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet.

Meer informatie over dit onderwerp >>.

Zie ook:

  • Vrijesectorhuur of nieuwbouw koop

    Op deze website vindt u ook vrijesectorhuurwoningen en nieuwbouw koopwoningen. Om te reageren op vrijesectorhuurwoningen heeft u geen inschrijving nodig. Met een gratis koopinschrijving kunt u reageren op nieuwbouw koopwoningen.

  • Woningruil

    Woont u in een huurwoning en wilt u verhuizen, maar heeft u een korte wachttijd bij WoningNet? Dan is woningruil misschien iets voor u.

Inschrijven

 

Let op!
Per 1 januari 2015 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren, is vastgesteld op € 34.911.

Uitzondering
Er is een uitzondering op deze regel in de regio Utrecht. Met een inkomen tussen € 34.911 en € 46.735 (het zogeheten middeninkomen) kunt u in aanmerking komen voor een klein deel van de sociale huurwoningen. De advertenties met deze woningen zijn herkenbaar aan de tekst Toegankelijk voor middeninkomens. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.

Wel of niet inschrijven voor een sociale huurwoning?
Uw inkomen kan altijd veranderen en daarom is het  belangrijk dat u zelf de afweging maakt of inschrijven bij WoningNet voor u zinvol is.

Meer informatie
Lees ook het algemene artikel over dit onderwerp.

Gratis inschrijving voor nieuwbouw koopwoningen
Als u alleen op nieuwbouw koopwoningen wilt reageren, dan heeft u de gratis koopinschrijving nodig.
Met de gratis koopinschrijving kunt u niet reageren op sociale huurwoningen en bouwt u geen wachttijd op voor deze woningen.
U kunt met de gratis koopinschrijving geen huisvestingsvergunning aanvragen in de gemeente Utrecht. Heeft u een huisvestingsvergunning in de gemeente Utrecht nodig, kies dan voor de knop Sociale koop- of huurwoningen.

Privacy
Als u zich inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In dit privacystatement beschrijven we hoe we dat doen.

Regio Utrecht
De regio Utrecht bestaat uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.